Auto’s met Keurmerk CCV minder vaak gestolen

Auto’s met een certificaat van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging zijn minder in trek bij dieven. Daarom is het verstandig om auto’s met zo’n certificaat te voorzien van de driehoekige, oranje sticker die dat aantoont. 

Nieuws
Datum: 20-12-2021

Het Keurmerkstaat staat voor de kwaliteit van de aanwezige beveiliging, zoals een alarmsysteem of een voertuigvolgsysteem. Ook zegt het iets over de vakkundigheid waarop het is ingebouwd. Bedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen, mogen zich ‘inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging (erkend door KIWA SCM)' noemen. 

Af-fabriek of later 

Veel verzekeraars eisen dat de auto van de verzekerde voldoet aan de regels van het Keurmerk. Vaak is er in de fabriek al een systeem met het CCV-keurmerk ingebouwd. Als dat niet zo is, kunt u dit op een later moment alsnog laten doen. Op deze website kunt u de goedkeuringen per merk en type bekijken. 

Vier klassen 

De Risicoklasseindeling Voertuigbeveiliging is een model waarmee het risico op diefstal van een personenauto wordt berekend. Het model kent vier risicoklassen: laag, gemiddeld, hoog en zeer hoog. Vanaf risicoklasse ‘gemiddeld’ is het vaak verstandig om uw auto te beveiligen met een systeem met het Keurmerk. 

Keyless entry 

Dat geldt zeker voor auto’s van voor 2021 die keyless entry hebben. Hiervoor zijn vaak aanvullende voorwaarden van toepassing. Voldoet uw auto niet aan die eisen? Dan bent u nog steeds verzekerd, maar kan er discussie ontstaan bij de afwikkeling van diefstalschade. In het ergste geval keert uw verzekeraar de schade niet uit. 

Meer informatie 

Wilt u meer weten over diefstalbeveiliging voor uw auto en uw autoverzekering? Twijfelt u of er voor uw auto (aanvullende) eisen gelden? Stel u vraag dan gerust, we helpen u graag verder. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.