Dekking autoverzekering verlagen of toch niet?

Lang niet elke autobezitter heeft zijn vierwieler optimaal verzekerd. Dat geldt zeker als uw auto al wat ouder is. Het kan dan interessant zijn om de dekking ervan te verlagen. Toch is dit niet altijd de beste keuze.

Autoverzekering concept
Nieuws
Datum: 07-04-2022

Met elk jaar dat verstrijkt en elke kilometer die u rijdt, wordt uw auto minder waard. Als u uw (bijna) nieuwe auto vijf, zes  jaar geleden heeft gekocht, is dat waardeverschil aanzienlijk. Daardoor is ook het financiële risico kleiner als u de auto zou moeten vervangen, bijvoorbeeld omdat deze total loss raakt door een ongeluk.

Toch een hogere dekking?

Als uw auto die leeftijd heeft, kan het interessant zijn om de allriskverzekering om te zetten naar een wettelijke aansprakelijkheid (WA) met beperkt casco. Toch is dit lang niet altijd het beste advies, soms is het juist slim om voor een hogere dekking te kiezen. Als er slechts een paar euro premieverschil is, bijvoorbeeld. Of als uw auto nog altijd een flinke waarde heeft.

Lage dagwaarde

Als de auto een jaar of tien, elf is, kunt u overwegen om hem alleen nog te verzekeren voor WA. Vaak is de dagwaarde van de auto dan zo laag, dat een uitgebreidere verzekering weinig zin heeft. In dat geval kunnen de euro's die u aan premie heeft betaald weggegooid geld zijn, zelfs als u schade krijgt.

Auto’s én mensen verschillen

De ene auto is de andere niet en natuurlijk verschillen ook mensen van elkaar. Heeft u weinig reserves om eventuele kosten aan uw auto zelf te betalen? Wilt u in geval van schade liever geen onvoorziene kosten hebben? Ook dan kan het slimmer zijn om uw auto uitgebreider te verzekeren.

Autoverzekering op maat

De best passende autoverzekering is daarom altijd een persoonlijke keuze. Heeft u hulp nodig bij die keuze of vindt u het prettig als iemand de mogelijkheden en alternatieven voor u op een rij zet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Neem gerust even contact met ons op, we helpen u graag bij het vinden van een autoverzekering op maat.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.