Reisverzekering: controleer de annuleringsvoorwaarden goed!

De voorwaarden van annuleringsdekkingen van reisverzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. In de praktijk betekent dit dat u de kleine lettertjes goed moet lezen om de verzekering te vinden die het beste bij u past.

Jonge gewonde man die zich voorbereidt op de reis
Nieuws
Datum: 28-04-2022

Een annuleringsdekking vergoed de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een verzekerde gebeurtenis. Maar wat voor de ene verzekeraar zo’n gebeurtenis is, hoeft dat voor de andere niet te zijn. Zo wordt bijvoorbeeld annuleren als gevolg van het overlijden van een goede vriend(in) soms wel en soms niet gedekt.

Dicht-bij-huisblijvers

Als u dichtbij huis blijft, kan het zinvol zijn om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Er zijn echter maar weinig verzekeraars die voor dicht-bij-huisblijvers een specifieke reisverzekering aanbieden. Bent u op zoek naar alleen een annuleringsverzekering, dus zonder reisverzekering? Ook dan is het aanbod beperkt.

Buitenlandse bestemming

Als u veilig op vakantie wilt naar het buitenland, blijft de wereldkaart met groene, gele, oranje en rode gebieden de belangrijkste graadmeter. Ook heeft het ministerie een speciale reisplanner gemaakt. Die geeft u inzicht in de (corona)regels van uw vakantieland en de landen waar u doorheen reist.

Corona op vakantie

Omdat reisverzekeraars een coronabesmetting niet meer als een onzeker voorval beschouwen, kan het gevolgen hebben als u tijdens uw vakantie COVID krijgt. Toch bieden bijna alle verzekeraars volledige dekking als dit gebeurt als u in een land bent waar kleurcode groen of geel geldt.

Wij helpen u verder

Wilt u voor uw komende vakantie een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten? Heeft u al een (doorlopende) reisverzekering maar twijfelt u of deze nog wel goed bij u past? Wij helpen u graag verder. Neem gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag