Schade Corrie meer dan € 10 miljoen

Hoewel storm Corrie niet heel zwaar was, heeft ze toch voor meer dan € 10 miljoen schade veroorzaakt. Dat is de eerste inschatting van het Verbond van Verzekeraars.

Vrouw met rood haar houdt een paraplu vast in de storm
Nieuws
Datum: 02-02-2022

Ter vergelijking: winterstorm Clara, die in februari 2020 ons land teisterde, zorgde voor meer dan € 150 miljoen schade. Corrie – vernoemd naar Corrie van Dijk, de eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI – joeg op 31 januari 2022 over Nederland. Dat was vooral aan de westkust, de IJsselmeerkust en op de Wadden goed te merken.

Eerste raming

Het schadebedrag van € 10 miljoen is een eerste raming. Voor deze berekening hebben verzekeraars een standaard rekenmethode gebruikt. Specifieke schades, zoals bijvoorbeeld het losgeslagen vrachtschip voor de kust van IJmuiden, zijn niet meegenomen in het bedrag.

Wat te doen bij stormschade?

Als u zelf stormschade heeft, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan ons te melden. Noteer ook het tijdstip waarop de schade is ontstaan en maak foto’s. Als dat mogelijk is, wacht dan met het herstellen van de schade totdat de expert van de verzekeraar is langs geweest.

Opstalverzekering

Schade aan uw huis en alles wat daaraan vastzit, wordt gedekt door de opstalverzekering. Ook waterschade zoals lekkage valt onder deze verzekering. Een opstalverzekering heeft een eigen risico van een paar honderd euro.

Schade aan uw inboedel

Schade aan uw inboedel als gevolg van storm is soms lastiger te verhalen. Zeker als u vergeten bent om ramen of deuren te sluiten. Of wanneer u spullen buiten heeft laten staan. Houd daar dus rekening mee als er storm wordt voorspeld.

Meer informatie

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit bericht of wilt u meer weten over de kleine lettertjes van uw opstal- of inboedelverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.