Welke verzekeringen zijn nodig voor uw webshop?

In Nederland zijn meer dan 80.000 webwinkels. Die vinden hun bestaansrecht in de trend dat er steeds meer online besteld wordt. Vooral in de coronatijd nam dat een hoge vlucht omdat het toen soms de enige manier was om spullen in huis te halen. Wilt ook u een webshop beginnen? Kom dan met ons praten over uw verzekeringen.

Pakketten in een winkelwagen met wat boodschappentassen met op de achtergrond een laptop en een webshop voor online winkelen
Nieuws
Datum: 14-12-2022

Misschien bent u geen ondernemer, maar wilt u de stap naar een eigen bedrijf maken met een webshop. Het kan ook zijn dat u al een zaak heeft en nu ook producten online wilt gaan verkopen. In beide gevallen moet u (opnieuw) nadenken over de kansen en de bedreigingen, de sterke en de zwakke kanten van uw bedrijf. Dan komen vroeg of laat ook de verzekeringen aan de orde. Welke verzekeringen zijn relevant voor een webwinkel?

Juridisch

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is een echte basisverzekering voor elke ondernemer: de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als u al ondernemer bent, heeft u er waarschijnlijk al een afgesloten. Als u of een medewerker door het werk schade veroorzaakt bij een klant, kunt u als bedrijf aansprakelijk gesteld worden. En dat kan ook als de schade of het letsel veroorzaakt wordt door een product dat u verkoopt. Heel belangrijk dus om goed te letten op wat er wel en niet onder de dekking valt. Laat ons u helpen de juiste verzekering te kiezen.

Rechtsbijstandverzekering. Leveranciers, afnemers, de verhuurder van het bedrijfspand, uw accountant, de goederenvervoerder en personeel. Uw webshop heeft te maken met een scala aan zakelijke relaties. Een conflict kan zomaar ontstaan en dan kunt u juridisch advies goed gebruiken. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt in dat geval uitkomst. Draait het uit op een rechtszaak? Dan krijgt u met een rechtsbijstandverzekering een vergoeding van de kosten.   

Schade aan goederen

Inventaris- en goederenverzekering. U heeft de producten die u verkoopt opgeslagen in de schuur of in een kamer die over is in huis. En u heeft op zolder een mooie werkkamer ingericht met de benodigde inventaris. Stel u krijgt schade door brand, storm of water. Of er wordt ingebroken en de dief steelt voorraad of IT-materiaal. Kunt u dan de schade claimen op de inboedelverzekering? Nee! De inboedelverzekering is er voor uw privéspullen. Voor zakelijke goederen heeft u een inventaris- en goederenverzekering nodig.

Goederentransportverzekering. U doet online zaken en dat betekent dat u producten naar de klant verstuurt. Maar pakketten kunnen onderweg beschadigd raken of gestolen worden. Wat de gevolgen voor u zijn hangt onder meer af van de manier waarop uw klant betaald heeft en van de afspraken die u heeft met de vervoerder. Bespreek met ons of u iets kunt hebben aan een goederentransportverzekering.

Cybercriminaliteit

Zonder het internet kunt u geen zaken doen. Alles moet blijven draaien en een goede beveiliging is daarom uitermate belangrijk. Zorg dus voor tijdige updates, zeker als u standaard software gebruikt. En bedenk dat door menselijke fouten cybercriminelen bij u toe kunnen slaan en uw website kunnen hacken. Stel u daarom goed op de hoogte van hoe u de risico’s kunt beperken. Wij adviseren u over nut en noodzaak van een cyberverzekering.

Gaat u een webshop beginnen? Welk verzekeringspakket voor u dan nodig is, hangt af van uw risico’s. Neem contact op met ons kantoor voor een maatwerkadvies.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag